tablet-702844_960_720In deze tijd is het weer actueel,  consumenten die producten uit Israël willen boycotten. Hierbij een aantal richtlijnen en tips voor de fanatieke boycoters. Te beginnen met
technologische producten. Want wie heeft er tegenwoordig geen telefoon, PC, tablet of laptop? Of alle vier?

Technologische producten

Verwijder eerst alle Intel Pentium en Celeron chips uit jouw telefoon, PC, tablet of laptop. Deze zijn ontwikkeld of geproduceerd in Israël. Mocht jouw telefoon, PC, tablet of laptop dan nog werken en draaien op het besturingssysteem Windows NT of XP dan moet je deze verwijderen. Vanzelfsprekend kun je ook geen diensten afnemen van bedrijven die gebruik maken van deze besturingssystemen. Zekerheidshalve moet je dus al jouw geld van de bank halen en weer in de oude kous.

Werkt jouw telefoon, PC, tablet of laptop nog? Verwijder dan alle anti-virus programma’s en firewalls omdat deze technologie is ontstaan in Israël. Natuurlijk doe je dit ook op jouw werk of school. Hoe serieus neem je een boycot als je bedrijfsmatig je niet aan de boycot houd? Mail ontvangt van bedrijven die zich niet houden aan de boycot? Als vegetariër wil je toch ook niet voor een slager werken?

Heb jij jouw mobiele telefoon nog? Gooi hem dan weg. Dit omdat deze technologie werd Cellphone_X-rayontwikkeld in Israël. De eerste mobiele telefoons werden daar gemaakt. Mocht je het niet zo serieus nemen op dit punt, verstuur dan in ieder geval geen SMS berichten. Dit is ten strengste verboden want deze toepassing werd ontwikkeld in Israël. Natuurlijk weiger je ook SMS berichten te ontvangen. Mocht je er toch een ontvangen verwijder hem dan zonder te lezen.

Houd je toch vast aan jouw mobiele telefoon maak dan absoluut geen gebruik van voicemail service. Israëlische bedrijven hebben het voicemailsysteem uitgevonden. Je kunt je afvragen of je een abonnement moet afsluiten bij een aanbieder die de mogelijkheid tot voicemail bied want daarmee steun je indirect Israël toch?

Wanneer je thuis of op jouw werk drukwerk ontvangt, controleer dan eerst of de leverancier geen gebruik heeft gemaakt van producten of technologie afkomstig uit Israël. Op het gebied van printen is zijn Israëlische bedrijven namelijk marktleider.

Nog een paar tips

Wees zeer voorzichtig met het kopen van apparaten voor spelletjes deze maken zeer waarschijnlijk gebruik van Israëlische technologie. Wil je de zekerheid voor het onzekere nemen; stop met gamen !

Ga zekerheidshalve geen E-boeken lezen deze kunnen Israëlische technologie bevatten.

Bij gebruik van data opslag moet je zeer voorzichtig zijn het is heel waarschijnlijk dat deze dragers gebruik maken van de technieken ontwikkeld door een Israëlisch bedrijf.

In Israël heeft het elektrisch rijden een vlucht genomen en de technologie is daar in meegegaan. Koop en gebruik daarom geen elektrische auto want met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid komt de batterij uit Israël dit geldt ook voor delen van het oplaadsysteem. Je kunt je hierbij ook afvragen of je een auto moet kopen van een merk dat ook elektrische auto maakt.

Binnenkort verschijnt deel II